Hlavní navigace

Na český trh vstoupila nová pojišťovna Euro Insurances

Irská pojišťovna Euro Insurances Ltd. se v České republice zaměřuje výhradně na pojištění motorových vozidel a své služby u nás bude poskytovat zatím pouze zákazníkům leasingové společnosti LeasePlan Česká republika, s.r.o. Euro Insurances je součástí LeasePlan Corporation, která je největší evropskou i českou leasingovou společností zaměřující se na operativní leasing. S Euro Insurances vstupuje na český trh koncept tzv. samopojištění (self-insurace).

„Dlouhodobé zkušenosti naší skupiny ukazují, že samopojištění přináší zákazníkům nezanedbatelnou úsporu na pojistných nákladech i snížení nehodovosti firemního autoparku,“ řekl dnes Martin Mitterwald, ředitel LeasePlan ČR, s.r.o. Ta se stala již 14. národní pobočkou LeasePlan Corporation, která využívá koncept samopojištění. Samopojištění je jedinečným pojistným produktem, který přináší pro většinu klientů nižší ceny pojistek a spravedlivější cenovou politiku. Žádná pojišťovna na českém trhu podobné pojištění dosud nenabízí.

Euro Insurances funguje v České republice jako tzv. kaptivní pojišťovna na základě evropského pasu. V praxi to znamená, že veškerý styk se zákazníkem probíhá prostřednictvím pracovníků LeasePlanu, kteří také pojištění sjednávají. Drtivá většina agendy je vyřizována přes webové rozhraní a likvidaci škodních událostí vyřizuje smluvní nezávislá likvidatura Global Expert. Irská centrála vše dozoruje, zpracovává podklady dodané z České republiky, má pod kontrolou úpis pojistného rizika a zaštiťuje výplatu pojistných plnění nezávislou likvidaturou. Sazby pojistného proto nejsou zatíženy náklady na provoz samostatné pojišťovny v České republice. „Euro Insurances je v pravém smyslu slova ‘nízkonákladovou‘ pojišťovnou,“ řekl dnes Ladislav Bastl, manažer produktu samopojištění LeasePlan ČR, s.r.o. Ladislav Bastl je jediný manažer, který má celou agendu samopojištění v rámci českého LeasePlanu na starosti. Do ceny pojištění tak není třeba zahrnovat nákladnou administrativu samostatné pojišťovny.

Výše pojistného plnění se přitom neliší od „kamenných“ pojišťoven. Na rozdíl od nich však Euro Insurances přináší mnohem průhlednější způsob výpočtu ceny pojistného a její úpravy v závislosti na škodním průběhu. Podstatou samopojištění je totiž princip ‘čím nižší škody na firemní flotile vzniknou, tím nižší je pojistné.’ „Zákazníci tak sami mají zájem na co nejnižším plnění ze strany pojišťovny. A my jim k tomu pomáháme celou řadou nástrojů pro řízení firemního autoparku, které mají za cíl podstatné snížení nehodovosti,“ řekl dále ředitel LeasePlan ČR. Výrazné slevy jsou uplatňovány i za nadstandardní zabezpečení automobilů. Např. u aktivního vyhledávacího zařízení na bázi GPS je poskytována sleva 15% z ceny pojistky.

„Samopojištění je jen prvním krokem českého LeasePlanu směrem k rozšiřování služeb do dalších oblastí životního cyklu firemního automobilu. Operativní leasing v našem pojetí tak bude kompletní službou spojenou s nákupem a provozem vozidla pod jednou střechou,“ uzavřel Martin Mitterwald.

O LeasePlan ČR, s.r.o.

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 29 zemích. V roce 1996 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 19 tisíc vozidel. LeasePlan Corporation je vlastněn konsorciem sestávajícím z Volkswagen Group (50 %), Mubadala Development Company (25 %) a Olayan Group (25 %). V poslední době společnost klienty oslovuje i globálním projektem GreenPlan, jehož cílem je celkové snížení emisí produkovaných firemními flotilami.

O Euro Insurances

Euro Insurances byla založena roku 1994 jako pojišťovna skupiny LeasePlan Corporation N.V. Filosofií společnosti je transparentnost a flexibilita. Soustřeďuje se výhradně na oblast pojištění motorových vozidel, což jí umožnilo stát se expertem v dané oblasti. Euro Insurances díky tomu nachází perfektní shodu mezi nabízenými řešeními a požadavky jejích klientů. Společnost Euro Insurances sídlí v irském Dublinu a je regulována irským dozorovým orgánem. Služby v oblasti pojištění poskytuje Euro Insurances v České republice na základě „Freedom of Services“, které je součástí legislativy Evropské Unie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).