Pomoc potřebným. Na 150 zaměstnanců Citibank Česká republika pomáhalo v rámci celosvětového projektu Global Community Day

[Tisková zpráva] Citibank v rámci Global Community Day mobilizovala 45 000 zaměstnanců ve více než 75 zemích po celém světě. V České republice odpracovali dobrovolníci celkem 1 200 hodin v komunitách a organizacích po celé zemi.

Citibank v letošním roce v rámci svého tradičního dobrovolnického dne, který se uskutečnil v pátek 22. října, dokázala zapojit více než 45 000 dobrovolníků z řad svých zaměstnanců i jejich rodin a přátel. Bez rozdílu zařazení tak pracovníci banky ve vybraných komunitách pomáhali s běžným provozem, bavili seniory, hrabali listí, sázeli stromy a také se aktivně začlenili do chodu organizací.

Zaměstnanci, včetně vedení Citibank v ČR, se tak zapojili do podzimního úklidu v budovách i na přilehlých pozemcích a také do vzdělávacích a environmentálních projektů zaměřených na zlepšení kvality života vybraných komunit.

„Oceňujeme, že se nám podařilo aktivizovat takové množství lidí po celém světě, kteří se dobrovolně přihlásili do pátého ročníku akce nazvané Citi Global Community Day,“ říká Branislav Cehlárik, manažer pro vnější vztahy Citibank Europe plc pro Českou Republiku a Slovensko. „V České republice se letos do akce zapojilo přes 150 zaměstnanců, což je doposud nejvyšší počet v historii české Citi. Spolupracovali jsme celkem s 16 neziskovým organizacemi. Já jsem se například jako lektor podílel na semináři pro středoškolské studenty, s nimiž pracuje vzdělávací organizace Junior Achievement.“

V letošním roce dobrovolníci ze Citi navštívili společnost přátel přírody Čmelák v Liberci, chráněné dílny sdružení Arkádie v Teplicích, Speciální školu Kociánka v Brně, Domov Sue Ryder poskytující péči seniorům v Praze, Středisko Dvoreček v Ostravě, Dílny tvořivosti v Praze, občanské sdružení D.R.A.K. v Liberci, Domov pro seniory Elišky Purkyňové v Praze, projekt Klokánek v Praze, dětský domov v Bystřici pod Hostýnem a Integrované centrum Slunečnice ve Zlíně. V bezprostředním sousedství nového sídla banky v Praze 13 dobrovolníci pomáhali Federaci rodičů a přátel sluchově postižených, v Domově pro seniory Lukáš, nízkoprahovém klubu Jednatrojka a Diakonii Stodůlky. Ve spolupráci s Junior Achievement proběhl vzdělávací seminář pro středoškoláky. Dobrovolníci dohromady odpracovali přes 1 200 hodin.

„V souladu s naší strategií společenské odpovědnosti se pochopitelně nejedná o jednorázovou akci, ale o vyvrcholení dlouhodobě a koncepčně realizovaných aktivit“ vysvětluje Branislav Cehlárik. „Dobrovolnický den nám pomáhá najít ideální cestu ve spolupráci s organizacemi, kterou chceme dlouhodobě podporovat a zároveň jim pomoci při uskutečňování jejich činností,“ dodává Cehlárik.