mVITAKARTA - první mobilní zdravotní deník

[Tisková zpráva] Doba, kdy nosil pacient od jednoho lékaře k druhému téměř kompletní šanon své zdravotnické dokumentace, se zdá být téměř pryč.

Všechna zdravotní data lze pohodlně a přitom bezpečně nosit v kapse. Není potřeba ani nepohodlná čipová karta, která vyžaduje další vybavení. Není potřeba ani drahý systém, který nutí lékaře, aby vypisoval všechny záznamy několikrát.

Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a  stavebnictví přišla na jednoduchý způsob: použije data, která má od svých smluvních zdravotnických zařízení, zabezpečí je proti neoprávněným přístupům a ve formě blízké internetbankingu je zpřístupní klientům i lékařům.

Již téměř rok je funkční aplikace VITAKARTA přístupná přes internet a od druhé poloviny září budou data k dispozici také na mobilních telefonech s operačním systémem iOS (iPhone) prostřednictvím aplikace mVITAKARTA. Do konce roku přibude ještě operační systém Android a pak i Windows Mobile.

„OZP chce dát svým klientům možnost mít stálý přehled o zákrocích, které absolvovali, o očkováních, o lécích, které berou. Podstatným prvkem mVITAKARTY je také možnost uložit svoje emergency údaje – krevní skupinu, chronické potíže, alergie – a napojit aplikaci na systémy záchranné služby, nemocnic nebo posílat nouzové SMS blízkým osobám či Asistenční službě OZP. Pojišťovna tak vychází vstříc všem svým klientům, kteří denně využívají internet a chytré mobily, aby se postupně snižovala vázanost na síť přepážkových pracovišť, “ dodává generální ředitel OZP Ladislav Friedrich.

Aplikace bude ke stažení přes AppStore společnosti Apple v nejbližších dnech.