Moody´s k perspektivám Živnobanky

„S využitím zkušeností a know-how UniCredita Italiana plánuje Živnostenská banka rozvoj svých aktivit vůči malým a středním podnikům, což je v České republice relativně nerozvinutý trh, a služeb retailového bankovnictví, jež nabízejí vysoké marže,“ uvádí ve své analýze Živnostenské banky, a.s., ze září letošního roku mezinárodní ratingová agentura Moody´s Investors Service.

„Věříme, že UniCreditu záleží na střední Evropě obecně a zvláště na Živnostenské bance,“ píše se dále v analýze. Agentura Moody´s připomíná, že „UniCredito Italiano je významným hráčem ve střední a východní Evropě a má dobrou pověst, že zlepšuje výkonnost získaných bank, jak to ukazuje polská Bank Pekao SA“.

Moody´s zmiňuje, že únoru 2003, poté, kdy byla schválena koupě majoritního podílu v Živnostenské bance UniCreditem, zvýšila rating Živnobanky z Baa1 na A1 (dlouhodobá bankovní depozita), respektive z Prime – 2 na Prime –1 (krátkodobá bankovní depozita). Rating finanční síly banky je na stupni D.