Modré pyramidě stoupl v prvním pololetí letošního roku zisk na 119 249 tis. Kč, což je nárůst o 56 % oproti stejnému období loňského roku

Bilanční suma stoupla na 46 467 489 tis. Kč, ze 36 158 685 tis. Kč.

V prvním pololetí letošního roku poskytla tato stavební spořitelna celkem 16 311 úvěrů ve výši přesahující 3,3 mld. Kč, což znamená 34% nárůst oproti loňskému roku. Srovnáme-li výsledky června letošního roku s loňským, jde dokonce o nárůst o 73 %.

Od začátku července přistoupila Modrá pyramida k zásadní změně v nabídce překlenovacích úvěrů. Všechny poskytuje se sníženou úrokovou sazbou (od 4,7 %). Jako jediná stavební spořitelna poskytuje Modrá pyramida všechny překlenovací úvěry již od 0% akontace, tedy bez nutnosti počátečního vkladu. Ojedinělá je také výše úrokové sazby přiděleného úvěru (od 3 % p.a.) a možnost uzavření smlouvy o stavebním spoření se slevou 25 % z poplatku za uzavření smlouvy pro klienty až do 29 let.

Modrá pyramida je třetí největší stavební spořitelnou, ke 30. červnu evidovala 1 015 666 smluv o stavebním spoření.

Jejími největšími akcionáři jsou : BHW Holding AG, Německo: 50 %, Komerční banka, a.s.: 40 %