Modrá pyramida snižuje úrokové sazby

Od 1. září letošního roku snižuje Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky, a.s. (Modrá pyramida) úrokové sazby překlenovacích úvěrů (Rychlých půjček). Úrokové sazby se nově pohybují v rozmezí od 6,0 % p.a. do 7,9 % p.a. Překlenovací úvěr je možné čerpat při všech variantách spoření (rychlé, standardní i pomalé), v rámci některých programů již od 0% akontace.

U Privatizačního programu se úrokové sazby překlenovacích úvěrů pohybují v rozmezí od 6,0 % p.a. do 7,4 % p.a., u ostatních překlenovacích úvěrů od 6,2 % p.a. do
7,9 % p.a., Ekoprogram je úročen sazbou 6,2 % p.a. Úrokové sazby úvěrů pro právnické osoby s vazbou na stavební spoření a komerčních úvěrů jsou nyní stanoveny v rozmezí od 6,2 do 7,9 % p.a.

Klienti mají možnost spolu se žádostí o založení nové smlouvy o stavebním spoření zároveň požádat o překlenovací úvěr elektronickou cestou a to na stránce http://www.modrapyramida.cz.

Pro občany postižené záplavami připravila Modrá pyramida tzv. Povodňový Program, v rámci kterého nabízí zvýhodněný překlenovací úvěr bez nutnosti počátečního vkladu s úrokovou sazbou 6 % p. a. Je poskytován na rekonstrukce domů nebo bytů, které byly poškozeny záplavami, nebo na pořízení nového bydlení. Žádosti jsou zpracovávány přednostně. Na pokrytí těchto úvěrů vyčlenila Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky částku ve výši čtvrt miliardy korun.

V letošním roce poskytla Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky 14 670 úvěrů ve výši 2,98 mld. Kč. Celkem svým klientům půjčila více než 20 mld. Kč.