Modrá pyramida poskytla rekordní počet úvěrů

V letošním roce opět roste zájem o úvěry ze stavebního spoření. Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky, a.s., Modrá pyramida, poskytla za prvních pět měsíců letošního roku 8 500 překlenovacích úvěrů ve výši 1,7 mld. Kč, což je 20% nárůst oproti srovnatelnému období loňského roku. Nejvíce vzrostl zájem o překlenovací úvěry s nulovou akontací. V rámci Programu IMPULS, který je na trhu teprve necelý rok, Modrá pyramida poskytla 710 překlenovacích úvěrů ve výši 170 mil. Kč, přičemž jen letos to bylo 464 úvěrů ve výši 108 mil Kč.

● Objem přidělených úvěrů dosáhl k 31.5.2003 sumy 5,9 mld. Kč, objem překlenovacích úvěrů 6,4 mld. Kč.

● Vklady klientů dosáhly výše 32,7 mld. Kč.

● Počet platných smluv o stavebním spoření činí 857 393 a jejich cílová částka 148 mld. Kč.

● Za prvních pět měsíců uzavřela Modrá pyramida 115 000 smluv o stavebním spoření s celkovou cílovou částkou 17, 6 mld. Kč.

● V počtu smluv o stavebním spoření, uzavřených v letošním roce, postoupila Modrá pyramida na druhé místo v žebříčku stavebních spořitelen.

O rostoucí oblibě Modré pyramidy i kvalitě jejích služeb svědčí i významná ocenění. Koncem května získala druhé místo v 7. ročníku prestižní národní soutěže Rhodos o nejpůsobivější image firem ( v kategorii „stavební spoření“). V prestižní soutěži Zlatá koruna získala dokonce dvě druhá místa – za JUNIOR Program a Moudrou vkladní knížku. Tato ocenění znamenají nejen záruku kvality produktů, ale jsou především oceněním trvalé snahy Modré pyramidy vycházet vstříc přáním a potřebám svých klientů především při financování bytových potřeb.

PhDr. Hana Vaněčková,