MMS Exchange od T-Systems může rozší-řit mezinárodní posílání MMS

Frankfurt/Praha, 6. září 2004 – Spuštění nové služby MMS Exchange (centrála pro multimediální zprávy) určené mobilním operátorům dnes oznámila divize International Carrier Sales & Solutions (ICSS) společnosti T-Systems. MMS Exchange komplexně řeší mezinárodní přenos multimediálních zpráv. Ten dnes ještě na rozdíl od SMS nefunguje univerzálně. Lidé mohou posílat MMS ze své domovské sítě pouze do omezeného počtu zemí a stejně tak funguje MMS roaming. Mobilním operátorům stačí připojení do MMS Exchange T-Systems a po technické stránce jsou připraveni na MMS propojení se všemi ostatními operátory na světě.

Multimediální zprávy se mezi uživateli mobilních služeb velmi rychle šíří a stávají se běžným doplňkem jejich každodenní komunikace. Prakticky všechny nové mobilní telefony už standard MMS podporují stejně jako mobilní operátoři, kteří se v této rychle se rozvíjející ob-lasti chtějí dobře uchytit. Koncoví uživatelé přitom očekávají bezpro-blémově fungující služby umožňující posílat MMS do kterékoliv sítě i během svých zahraničních cest. Aby mohli operátoři nabídnout vskutku globální pokrytí, musí vyřešit přenos MMS mezi sítěmi. Právě to je věc, kterou umíme, vysvětluje Amir Mohammadi, produktový manažer IP & Carrier Solutions, T-Systems, ICSS.

Řešení T-Systems tak může objem přenesených MMS výrazně zvýšit, protože umožní zákazníkům přenášet MMS mezi všemi sítěmi v rámci platformy MMS Exchange. Analytická agentura Ovum předpo-vídá, že příjmy operátorů pocházející z přenosu MMS zpráv, jež si mezi sebou lidé posílají, porostou z 2,1 miliardy USD v roce 2004 na více než 10 miliard dolarů v roce 2008. V České republice využívá služby MMS přes jeden milión klientů, tedy 10 procent aktivních SIM karet, přičemž jejich počet velmi rychle roste.

MMS Exchange dává operátorům okamžitý přístup k velkému počtu navzájem propojených sítí. Mobilní operátoři tak mohou díky rychlému navýšení počtu svých roamingových partnerů s podporou služeb MMS zvýšit své příjmy, a to vše díky jedinému připojení do MMS Exchange firmy T-Systems. V rámci tohoto systému mohou také snadno monitorovat celkové využívání služeb MMS v zahraničí, a to podle nejrůznějších parametrů přesně podle své volby v rámci na míru upraveného rozhraní.

Mobilní operátoři se mohou do systému MMS Exchange připojit v rámci stávající platformy T Systems nazvané GRX (Global Roaming Exchange), nebo přes GRX platformu svého současného poskytova-tele. S nízkým instalačním poplatkem a přijatelným měsíčním paušá-lem za přístup ke službě MMS Exchange mohou mobilní operátoři rozložit náklady na mezinárodní propojení MMS služeb do několika měsíců a zároveň nabídnout svým klientům možnost všechny tyto služby s přidanou hodnotou využívat okamžitě.

Divize ICSS společnosti T-Systems nabízí celou řadu dalších služeb ušitých na míru operátorům sítí mobilní komunikace. Patří mezi ně například přenos signalizace pro mezinárodní roaming nebo zpro-středkování mobilní služeb mezi operátory a GRX.