Miroslav Řihák se stal porotcem soutěže Světový podnikatel roku 2006

Miroslav Řihák, držitel ocenění Podnikatel roku 2004 České republiky a ředitel společnosti ANECT, byl jmenován členem poroty pro mezinárodní finále soutěže Světový podnikatel roku 2006 (World Entrepreneur of the Year), které se uskuteční v červnu v Monte Carlu. Zúčastní se jej celkem 34 národních vítězů soutěže Podnikatel roku včetně vítěze z České republiky Radima Jančury, který je ředitelem společnosti Student Agency.

„Slavnostní vyhlášení vítěze finále World Entrepreneur of the Year bude vyvrcholením světového summitu podnikatelů ´World Summit 2006´, jehož ústředním tématem je střední a východní Evropa. Proto jsme rádi pozvali Miroslava Řiháka, aby se zúčastnil – jeho zkušenosti, vhled a přednosti úspěšného podnikatele v České republice dodávají výběrovému procesu další hodnotu,“ uvedl Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice.

Miroslav Řihák je předsedou představenstva a generálním ředitelem akciové společnosti ANECT, dodavatele informačních a komunikačních systémů a aplikací se zaměřením na konvergentní sítě, jejich služby a bezpečnost. Získal ocenění Podnikatel roku 2004 a Českou republiku loni reprezentoval na světovém finále tohoto ocenění. „Ocenění World Entrepreneur Of The Year Award je jedním z nejprestižnějších podnikatelských ocenění na světě, takže to, že jsem byl jmenován členem poroty, považuji za velkou čest,“ uvedl Miroslav Řihák.

V porotě soutěže Světový podnikatel roku se setkávají především vítězové předchozích národních kol této soutěže, kteří již svoji zemi reprezentovali na světovém finále – členové World Entrepreneur Of The Year Academy. Složení poroty se každý rok mění, aby bylo zastoupení vyvážené jak z geografického hlediska, tak i z hlediska oborů, v nichž porotci působí.