Ministr financí uvedl do funkce nového šéfa Komise pro cenné papíry

Dnes v poledne uvedl ministr financí Bohuslav Sobotka do funkce nově jmenovaného předsedu prezídia Komise pro cenné papíry Pavla Hollmanna. Jmenováním prezidentem republiky se Pavel Hollmann ujímá pětiletého mandátu v čele prezídia KCP.

Jsem rád, že do čela prezídia přichází člověk s dlouholetou zkušeností z kapitálových trhů a člověk s odvahou řešit nové výzvy, které před Komisí stojí, komentuje příchod Pavla Hollmanna ministr financí Bohuslav Sobotka.

Vedle zajištění sloučení KCPÚřadem pro dozor nad pojišťovnami a penzijními fondy se bude Komise muset v nejbližších letech přizpůsobovat novým trendům dozoru v Evropě, dodává Bohuslav Sobotka. Vedle integrace dozorů a užší spolupráce v rámci celé Evropy bude v následujících letech pro KCP nejdůležitějším tématem větší dohled nad distribucí finančních produktů konečným klientům. Snaha prodat drobným klientům produkty, které pro ně nejsou vhodné, může finanční trh dlouhodobě poškodit a dozor Komise zde bude dlouhodobě hrát významnou roli, uzavírá Bohuslav Sobotka.