Mimořádná valná hromada akcionářů ČSOB schválila koupi části podniku PVT

Dnes se v Praze uskutečnila mimořádná valná hromada akcionářů ČSOB, která schválila návrh Smlouvy o prodeji části podniku PVT, a.s. Československou obchodní bankou, a.s.

ČSOB informovala o obchodním záměru repatriovat zpět do banky určité části PVT, které byly rozhodnutím bývalé IPB vymístěny do PVT a přitom pro ni nadále pracovaly v exkluzivní zakázce, ve své tiskově zprávě ze dne 10.7.2001. Téhož dne mimořádná valná hromada akcionářů PVT, a.s. rozhodla o přijetí záměru ČSOB a zmocnila orgány PVT, a.s. k realizaci přípravných kroků, směřujících k odprodeji části podniku.

Důvodem k repatriaci části podniku PVT je znovunastolení vlastnické kontroly nad citlivými informačními technologiemi zpracovávajícími transakce ČSOB a Poštovní spořitelny.

Dnešní mimořádná valná hromada akcionářů ČSOB neměla na svém programu jiný bod jednání. Schválením kupní smlouvy splnila podmínku Obchodního zákoníku k uskutečnění prodeje podniku nebo jeho části. Obdobně musí návrh smlouvy schválit valná hromada akcionářů PVT, a.s., která se uskuteční dne 5.12.2001.

Kupní cena za prodej části podniku PVT, a.s. byla stanovena dohodou obou stran na základě Společného znaleckého posudku dvou znalců.

Milan Tománek
výkonný ředitel