Miliardu korun si mohou letos klienti Pojišťovny ČS odečíst ze základu daně

[Tisková zpráva] Pojišťovna České spořitelny svým klientům rozeslala téměř 400 000 potvrzení o zaplaceném pojistném.

Klienti pojišťovny, kteří splňují zákonem stanovené podmínky, si mohou za loňský rok od základu daně dohromady odečíst více než jednu miliardu korun. Klienti využívající maximální daňovou úlevu tak po ročním daňovém zúčtování získají 1 800 korun.

„Dle našich zjištění využívá možnosti odpočtu pojistného od daňového základu velká část pojištěných, kteří splňují zákonem stanovené podmínky. Daňové zvýhodnění životního pojištění a penzijního připojištění tak v uplynulých letech velmi pozitivně přispělo k rostoucímu zájmu Čechů o tyto finanční produkty,“ říká Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „Potvrzení o zaplaceném pojistném posíláme automaticky všem, kteří mají na daňový odpočet nárok. Z naší strany tedy klientovi nic nebrání tuto daňovou výhodu uplatnit.“

Fyzické osoby si mohou část zaplaceného pojistného za riziko „dožití určitého věku“ a za riziko „smrti nebo dožití určitého věku“ odečíst ze základu daně z příjmů. Maximální výše odpočtu je pro fyzickou osobu stanovena na 12 000 korun ročně. Tato hranice platí i v případě, že má pojištěný uzavřeno více smluv o životním pojištění u několika různých pojišťoven. Může tak ušetřit až 1 800 korun ročně. Tato částka díky rovné dani platí pro všechny příjmové skupiny. Na smlouvu, která splňuje podmínky zákona o daních z příjmů, může přispívat zaměstnavatel. Tento příspěvek na životní pojištění je osvobozen od plateb sociálního a zdravotního pojištění až do částky 24 000 korun ročně. Tato částka platí dohromady na všechny příspěvky zaměstnavatele na životní pojištění a penzijní připojištění.

Podmínky uplatnění daňového zvýhodnění:

•    ve smlouvě je sjednána výplata pojistného plnění nejdříve v kalendářním roce, v jehož průběhu dosáhne pojištěná osoba věku 60 let;

•    pojistné uhrazené na riziko „dožití“ nebo na riziko „smrti nebo dožití“;

•    pojištění je sjednáno minimálně na dobu 5 let;

•    pojistník je totožný s pojištěnou osobou;

•    pokud je ve smlouvě pevně sjednána pojistná částka pro případ dožití, musí být tato částka ve smlouvě s dobou trvání od 5 do 15 let alespoň 40 000 Kč a ve smlouvě s dobou trvání nad 15 let alespoň 70 000 Kč;

•    pojistné muselo být uhrazeno nejpozději do 31. prosince 2009.

Příspěvky na životní pojištění zaměstnanců jsou také bez omezení daňově uznatelným nákladem podniku. Navíc se při celkovém příspěvku na životní pojištění společně s penzijním připojištěním nevztahuje na roční částku 24 000 korun na zaměstnance platba sociálního a zdravotního pojištění.