Mike Rake zůstává předsedou KPMG International

Nedávné zasedání správní a dozorčí rady KPMG International jednomyslně zvolilo Mika Rakea předsedou této celosvětové sítě poradenských společností. Mike Rake tak zůstává ve funkci, do níž byl poprvé zvolen v roce 2002, i na další tříleté období.

Jsem potěšen a jsem hrdý na své znovuzvolení předsedou KPMG International, řekl sedmapadesátiletý Mike Rake. Těším se na to, že navážeme na významné investice a na pokrok, který jsme za uplynulé tři roky učinili.

Mike Rake připomněl, že profese účetních a daňových poradců se v minulém období podstatně změnila. Je to důsledek nových regulačních pravidel, ale i tlaku ze strany klientů na vytvoření otevřeného a průhledného systému finančního řízení a finančních informací. V KPMG jsme přesvědčeni, že jsme zavedli mnoho strukturálních reforem a změn v profesionální praxi, takže jsme schopni tyto požadavky plnit, řekl M. Rake. Máme také systém hodnot, které od našich pracovníků vyžadují určité chování a dodržování profesionálních standardů. I v mém druhém funkčním období se ale musíme vypořádat s výzvami, které před námi stojí.