Mezinárodní spolupráce

SOS je zapojeno i do řady mezinárodních aktivit, jednou z nich je účast na nejrůznějších mezinárodních projektech. V současné době se úspěšně chýlí ke svému konci dva projekty vedené portugalskou spotřebitelskou organizací DECO, v nichž je SOS partnerem.

Projekt „Radically Safe“, na kterém se podílí spotřebitelské organizace ze sedmi evropských zemí, je zaměřen na postavení spotřebitele v oblasti tzv. přírodních sportů (tedy sportů provozovaných v přírodě). Jeho cílem je zejména srovnání úrovně ochrany a bezpečnosti spotřebitelů v oblasti těchto sportů, informování spotřebitele o jejich rizicích a případná iniciativa pro zlepšení právní úpravy tohoto specifického segmentu služeb, jak na národní, tak evropské úrovni.

„Posílení spotřebitelských organizací v Evropě“ je název projektu, na kterém participuje 13 evropských spotřebitelských organizací, s cílem srovnat svoje postavení a možnosti zastupování zájmů spotřebitelů, svých zemích. A to nejen vyplývající z legislativy, ale i z jejich reálného fungování. Výměna zkušeností mezi organizacemi je velmi cenná a napomáhá stálému zlepšování zastupování zájmů spotřebitelů. S výsledky projektu budou seznámeny příslušné národní i evropské instituce.