Mezinárodní konference Světové trendy poštovního bankovnictví, výzva pro Českou republiku

Poštovní spořitelna ve spolupráci se společností Fincentrum Media zorganizovala mezinárodní odbornou konferenci o poštovním bankovnictví. Konference Světové trendy poštovního bankovnictví, výzva pro Českou republiku se bude konat v úterý 17. ledna a návštěvníci se na ní budou moci dozvědět, jak funguje poštovní bankovnictví ve světě.

Poštovní bankovnictví je specifickým druhem bankovnictví, který v různých zemích na světě plní různé funkce. Zatímco v Evropě fungují poštovní spořitelny jako univerzální banky, mimo Evropu, například v jižní Americe, je jejich role odlišná. Tam plní zejména roli transakční, uvedla Vlasta Dolanská, výkonná ředitelka Poštovní spořitelny.

Na konferenci vystoupí například Mark Bientsman z World Savings Bank Institute, který popíše, jak fungují poštovní banky v západní Evropě či Elena Petculescu, která popíše specifika poštovního bankovnictví v Rumunsku. Dále zazní příklady z Německa, Itálie a Japonska.

Konference se koná 17. ledna 2006 od 8:30 v hotelu Jalta na Václavském náměstí v Praze. Účast je nutno předem potvrdit na e-mailové adrese marie.lihanova@fincentrumFP.cz nebo na telefonních číslech 225 064 315 nebo 737 258 194.