MEZI SVĚTOVOU ELITOU V DAVOSU JE I ČEŠKA

Praha, 25. ledna 2007 - Na setkání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu je i Češka – zakladatelka Sítě mateřských center v České republice, Rut Kolínská. Díky loňskému vítězství v soutěži Sociálně prospěšný podnikatel roku 2005 se tak ocitla ve společnosti předních světových politiků, státníků a byznysmenů. Může si potřást rukou a vyměnit názory třeba s počítačovým magnátem Billem Gatesem nebo německou premiérkou Angelou Merkelovou.

Rut Kolínská je v Davosu už od soboty a nešetří superlativy. „Připadám si jako v jiném světě, firemní zodpovědnost se tu skloňuje ve všech pádech, panuje tu velmi vstřícná atmosféra,“ vzkazuje Kolínská z Davosu. Do České republiky se vrátí v neděli večer.

Jak toho dosáhla? Díky loňskému vítězství v soutěži Sociálně prospěšný podnikatel roku 2005 (Social Entrepreneur of the Year), kterou pořádá po celém světě Schwabova nadace pro sociální podnikání (The Schwab Foundation for Social Entrepreneurship), sesterská organizace Světového ekonomického fóra (The World Economic Forum).

Schwabova nadace se systematicky snaží propojovat svět velkého byznysu a politiky se sociální odpovědností. Proto zve každoročně do Davosu vítěze národních kol soutěže Sociálně prospěšný podnikatel roku, aby měli možnost navázat užitečné kontakty, ale i obohatit svým pohledem na společenské problémy komunitu světových lídrů.

Momentálně probíhá v České republice další národní soutěž Sociálně prospěšný podnikatel roku, která má za cíl najít vítěze za rok 2006. Soutěž byla vyhlášena v Praze 6. listopadu 2006 Společností Ernst & Young a Schwabovou nadací pro sociální podnikání (The Schwab Foundation for Social Entrepreneurship) ve spolupráci s HR Partners. Právě probíhá semifinálové kolo, během dvou týdnů budou vybráni finalisté komisí složenou z vážených zástupců podnikatelského, akademického a veřejného sektoru České republiky ve spolupráci se zástupci Schwabovy nadace pro sociální podnikání. Vítěz bude vyhlášen na slavnostním gala večeru 21. února 2007.