Metropolitní spořitelní družstvo je nejdynamičtější záložnou na trhu

[Tisková zpráva] Metropolitní spořitelní družstvo (MSD) je aktuálně třetí největší družstevní záložnou na našem trhu. Rok 2011 znamenal zvýšení zisku, počtu poboček i počtu členů, který aktuálně přesáhl 5.000.

Metropolitní spořitelní družstvo v průběhu letošního roku výrazně vylepšilo hospodaření. Oproti loňskému roku, kdy vykázalo mírnou ztrátu v hospodaření, jsou výsledky ke konci listopadu 2011 na úrovni 70 mil.Kč zisku.

Metropolitní spořitelní družstvo rovněž v letošním roce výrazně zvýšilo bilanční sumu – přiblížilo se 5 mld. Kč a posílilo základní kapitál na 426 mil. Kč. V letošním roce se tak MSD stalo nejdynamičtější družstevní záložnou. Pro příští rok je plánován další rozvoj přibližně ve stejných parametrech. MSD také otevře další 4 pobočky v krajských městech (Plzni, Ostravě, Hradci Králové a Českých Budějovicích).

Cílem je udržet provozní náklady záložny na minimální úrovni, stejně jako v předcházejících letech a členům i nadále nabízet nejvýhodnější zhodnocení vkladů na trhu – až 4,8 % p.a. (potvrzeno výsledky pravidelných srovnání specializovanými servery Měšec.cz, Investia.cz, Byznys.ihned.cz a dalších) Vkladové produkty jsou navíc pojištěny ze zákona do 100 tis. EUR, stejně jako u bank.