Metropolitní festival v Praze

Festival, který navazuje na dnes již tradiční síť metropolitních festivalů např. ve Stockholmu či New Yorku, pokračuje 2.ročníkem i v Praze. Akce se koná dne 3.3.2007 v klubu Abaton, Praha 8, Na Košince 8.

Akci pořádá deník METRO, ve spolupráci s agenturou In Promotion. Vstupenky se prodávají v předprodeji za 300Kč na místě, 250Kč + poplatky v obvyklých předprodejích.

Deník Metro tak zavedl tradici podporovat městskou hudební kulturu s cílem prezentovat progresivní projekty.

„Oproti klasickému mediálnímu sponzoringu kulturních eventů, nám organizace vlastního festivalu přináší jednoznačnou asociaci ze strany cílové skupiny na naši značku. Dalším podstatným přínosem je velké množství sekundární publicity vygenerované samotnou akcí.“, uvedl Aleš Pýcha, marketingový ředitel společnosti METRO Česká republika a „duchovní otec“ této akce.

Na akci vystoupí:

• Dan Bárta – který vystoupí se svou skupinou Illustratosphere
  • B.S.P. – Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček (Kamil pilně pracuje na nové sólové desce a Michal na svém kytarovém trojčlenném „Best Of“ projektu)
  • Madfinger – po úspěšném prosincovém koncertu v Akropoli a novém duetu s Matějem Ruppertem , můžeme říct 1.liga naší klubové scény, fůze současné hudby od moderního jazzu přes funk až k popu.
  • EDDIE STOILOW – schovávající se pod škatulku NEW – POP, ale mi jim spíše říkáme příjemná melodická kytarovka, která má za sebou úspěšné podzimní turné.
  • FAR CRAP – Pražská čtveřice, která hraje moderní funk/hiphop živě, bez gramofonů a smyček. Kdo má rád Re Hot Chilli Peppers, tak to musí vidět a slyšet!
  • JAKUB KUBA  – kterého znáte spíše jako TV moderátora nebo zlého hrocha z reality show? Nevadí, poslechněte si jeho soft rockovou show.
  • LUCIE REVIVAL  – v době nové desky Davida Kollera a Wanastovek, je to velice odvážný počin, ale opravdu propracovaný projekt absolventů Ježkovy konzervatoře p poháněný šarmantní bubenicí Pájou Táboříkovou.

Na druhé DJ´s scéně proletíme celou převážně rockovou historií od Jamesse Browna přes např. Pink Floyd a Stinga, až po aktuální singly Franz Ferdinand nebo Coldplay.

Bližší informace o akci naleznete na: www.metropolitnifestival.cz

Pro další informace a upřesnění můžete kontaktovat pana Aleše Pýchu, marketingového ředitele METRO Česká republika a.s., tel: +420 224 742 707.

Deník Metro dnes představuje největší mezinárodní a nejrychleji rostoucí noviny světa. Vychází v 63 vydáních v 98 hlavních centrech 21 zemí napříč Evropou, Asií, Severní a Jižní Amerikou. České vydání deníku Metro vychází v Praze a dalších 40 městech v průměrném denním nákladu 320.000 výtisků, čímž zaujímá pozici třetího největšího českého deníku.