Mentálně postižení si zkusí práci v bance

Československá obchodní banka, a. s. spolupracuje s organizací Máme otevřeno na pracovně-tréninkovém programu pro mentálně postižené. Ti díky stážím na otevřeném pracovním trhu mohou získat další zkušenosti. Během listopadu si tak Lucie a Honza budou moci vyzkoušet práci v centrále ČSOB v Praze na Radlické. V rámci třídenní stáže se seznámí s chodem útvaru Poštovní a spisové služby.

Manažerka CSR Pavlína Folovská vyjadřuje potěšení nad vzájemnou spoluprací: Jsme velice rádi, že můžeme náš přístup v rámci společenské odpovědnosti ČSOB obohatit o tuto velmi přínosnou aktivitu. Věříme, že tato stáž Lucii a Honzovi nejen dá větší šanci získat zaměstnání na otevřeném pracovním trhu, ale bude také zajímavou zkušeností i pro náš pracovní tým. Koordinátorka Pracovně-trénikového programu Jana Hrazdilová tato slova potvrzuje: Je to skvělá možnost nejen pro klienty, ale přináší i obohacení lidem a firmám, ve kterých stáž probíhá.

ČSOB nezůstává jen u této podpory a na druhý prosincový týden ve dnech 7.-10. 12. připravuje ve svých prostorách Vánoční trhy. Různým občanským sdružením nabízí možnost prodávat zde své výrobky. Kromě prezentace svých aktivit mohou neziskové organizace získat finanční prostředky pro svá poslání.