mBank se ohrazuje vůči tvrzení SOS

Důrazně se ohrazujeme proti dnešnímu tvrzení SOS, které tvrdí, že mBank diskriminuje všechny cizince při otvírání účtu. Toto tvrzení se nezakládá na pravdivých informacích.

Od počátku aktivního poskytování služeb mBank využívají její služby už řádově stovky cizinců – českých daňových rezidentů. Současně je od spuštění banky na webu mBank (http://www.mbank.cz/…zalozit.html) jasně uvedeno: Podmínkou pro otevření účtu je dosažení 18 let a v případě cizinců trvalý nebo přechodný pobyt na území ČR (doložitelný příslušným dokladem od Cizinecké policie, který obsahuje přidělené rodné číslo cizince). mBank proto nezachází se spotřebiteli dvojím způsobem, a už vůbec je nediskriminuje na základě státního občanství klienta.

Rádi bychom ještě upozornili na skutečnost, že mBank působí na českém trhu teprve 5 měsíců. Její strategie je v postupném budování a rozšiřování stávajících produktů a služeb pro klienty. Produkty na trh uvádíme krok za krokem, proto i pro cizince bez výše uvedených dokladů tuto možnost budeme poskytovat v nejbližší době. Její zavedení je totiž vázáno technickou změnu systému, která je nyní připravena a testuje se.