Max – světový garantovaný fond je na trhu úspěšný

Praha, 30.srpna 2004: Max – světový garantovaný fond za první čtyři týdny upisovacího období přilákal investice v hodnotě více než 300 milionů Kč. MAX – světový garantovaný fond je otevřeným podílovým fondem, který svým podílníkům umožní zhodnocení investice z růstového potenciálu klíčových světových akciových trhů a současně 100% garantuje návratnost investice ke dni splatnosti*.

Tento nový produkt, který nabízí Komerční banka, zaujal krátce po svém vstupu na trh významnou pozici v portfoliu produktů banky, řekl Jan Pokorný, výkonný ředitel pro distribuční kanály KB, a dodává: Vzhledem k investičnímu horizontu (4 roky + akumulační období) je MAX – světový garantovaný fond vhodný jako střednědobá investice a je vhodný pro investora, který požaduje zajištění své investice proti poklesu, ale současně by rád dosáhl vyššího zhodnocení z růstu akciových trhů. Minimální hodnota investice do fondu je 10.000,– Kč. KB automaticky zvyšuje garantovanou částku investice klienta v případě jejího zhodnocení nad 15 %.

Při aktivní správě fondu MAX – světový garantovaný fond bude využito zkušeností v rámci skupiny Société Générale a jako investiční manažer fondu bude působit Société Générale Asset Management Alternative Investments – investiční společnost, která má pod správou téměř 21 miliard EUR a má desetileté mezinárodní zkušenosti s garantovanými a strukturovanými fondy a s alternativními investicemi.

Komerční banka v rámci své strategie nabízet kvalitní služby a produkty na základě potřeb svých klientů připravuje další garantovaný fond, který by měl být uveden na trh v následujících měsících.

*po odečtení vstupního poplatku

Marie Petrovová