Matthew Pascual posílil pražský tým Human Capital společnosti Ernst & Young

Praha, 29. ledna – Pražský tým Human Capital společnosti Ernst & Young získal novou posilu. Řady daňových odborníků pražského zastoupení společnosti Ernst & Young specializujících se na lidský kapitál nedávno rozšířil senior manažer Matthew Pascal (31). Do Prahy přichází z amerického New Yorku na dva roky a přináší s sebou více než desetileté zkušenosti s programy vysílání zaměstnanců do zahraničí.

Pascualovy zkušenosti s nadnárodními společnostmi všech velikostí pomohou dále posílit pozici pražského daňového oddělení společnosti Ernst & Young v České republice. Jeho úkolem bude mimo jiné spolupracovat se společnostmi ze středoevropského regionu při řešení problémů souvisejících s vysíláním zaměstnanců do zahraničí.

„Jsem velice rád, že jsme Matthewa získali, protože takové zkušenosti jako on nikdo na zdejším trhu nemá,“ říká Peter Ferrigno, partner pražského zastoupení společnosti Ernst & Young, který má na starosti středoevropskou divizi Human Capital. „Také nás samozřejmě těší, že si vybral právě Prahu, protože věří, že zde má šanci získat nejvíce zkušeností,“ dodal.

Matthew Pascual působí ve společnosti Ernst & Young od roku 2003, ale daňovému poradenství se specializací na problematiku vysílání zahraničních odborníků se věnuje již od roku 1996. S vyzna­menáním absolvoval Saint Michael’s College v americkém Vermontu, kde studoval účetnictví. Je daňovým poradcem zapsaným na seznamu americké daňové správy (Internal Revenue Service) a v New Yorku se pravidelně účastnil odborných diskusí o daňové problematice.