MasterCard ocení fotografie „k nezaplacení“

Autoři deseti vítězných fotografií získají letos v létě od společnosti MasterCard luxusní dovolenou v hodnotě 100  000  Kč v soutěži, která podporuje placení kartami v zahraničí. Dalších 12 průběžných vítězů soutěže, kteří vyhrají nevšední zážitek, určí veřejnost.

Držitelé platebních karet MasterCard a MasterCard Electronic, kteří v období od 10. června do 31. srpna 2007 zaplatí v zahraničí kartou, se mohou zúčastnit soutěže o jednu z 10-ti dovolených za 100  000  Kč dle vlastního výběru a řadu dalších hodnotných cen. Podmínkou je zaslání fotografie, na níž bude zobrazen co možná nejlepší „Okamžik k nezaplacení“.

Všechny zaslané obrázky budou zveřejněny na internetových stránkách www.mastercard-soutez.cz, kde bude současně probíhat veřejné hlasování o nejlepší fotografii týdne. Každý týden získá majitel fotografie s nejvyšším počtem hlasů poukaz od zážitkové agentury Allegria v hodnotě 10  000  Kč. Hlavní ceny v podobě dovolených od společnosti FIRO-tour v hodnotě 100  000  Kč rozdá MasterCard po skončení soutěže autorům deseti nejlepších fotografií. Hlavním kritériem při hodnocení vítězných fotografií bude nejvýstižnější naplnění motta soutěže: „Okamžik k nezaplacení“.

Soutěže, která navazuje na oblíbenou sérii reklamních spotů s názvem „Priceless“, se může zúčastnit každý držitel osobní platební karty MasterCard nebo MasterCard Electronic, který ji použije k platbě za zboží či služby na kterémkoliv obchodním místě mimo území České republiky a to v již zmíněném období od 10. června do 31. srpna 2007. Fotografie s popiskem, proč je pro ně zachycený okamžik „k nezaplacení“, mohou soutěžící posílat přes internetovou stránku www.mastercard-soutez.cz nebo poštou na adresu „Okamžik k nezplacení“, Riegrovy sady 28, 120  00 Praha 2.

„Cílem soutěže je motivovat naše klienty k používání platebních karet v zahraničí. Platby kartou v zahraničí s sebou přinášejí v porovnání s platbou v hotovosti řadu výhod, jakými jsou například výhodný směnný kurz nebo vyšší bezpečnost,“ říká Ján Čarný, generální ředitel společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. „K platebním kartám jsou navíc často vázány různé doplňkové služby, jako je cestovní pojištění či pojištění odpovědnosti za škody.“

Používání platebních karet v zahraničí má svá specifika. „Před odjezdem do zahraničí doporučujeme klientům, aby se informovali u své banky v jaké výši mají u svých karet nastavené limity používání – např. limit pro výběr z bankomatu nebo týdenní limit. Před odjezdem do zahraničí by měl každý držitel zvážit, zda by si neměl nastavení limitů upravit,“ doporučuje Ján Čarný.