MASTERCARD EUROPE FORUM PŘIVÍTÁ V PRAZE SVĚTOVÉ FINANČNÍKY

MasterCard Europe Forum, setkání významných evropských bankéřů a ekonomů se letos bude konat v České republice. Po zasedání Mezinárodního měnového fondu a zasedání NATO tak bude Praha hostit další významnou mezinárodní akci, která soustředí na naše hlavní město pozornost celé Evropy.

Praha, 15. dubna 2003 – Hlavními tématy MasterCard Europe Fóra, které proběhne ve dnech 19. až 20. června v pražském Obecním domě, budou především současné globální trendy, ekonomická transformace a její dopad na zákazníky a rozvoj strategických produktů. Součástí setkání budou i workshopy na aktuální témata, na kterých budou přednášet mimo významných evropských bankéřů i nositel Nobelovy ceny za ekonomii Joseph Stiglitz či Francis Fukuyama, přední světový odborník na politickou ekonomii.

Fóra se vedle vedoucích představitelů předních evropských finančních institucí, představitelů společenského života a zástupců významných obchodních partnerů společnosti MasterCard zúčastní i několik desítek novinářů z celé Evropy. Celkový počet účastníků se bude blížit jednomu tisíci osob.

„MasterCard Europe Forum je akce, na níž se setkávají význačné osobnosti ekonomického i politického života a my jsme velmi rádi, že je to právě Česká republika, která bude – jako první země střední a východní Evropy – hostitelem letošního fóra. Jde o potvrzení výjimečného postavení naší země v tomto regionu. Praha se tak počátkem léta stane významným místem pro výměnu názorů a zkušeností mnoha obchodníků a finančníků z celé Evropy,“ uvedl Ján Čarný, ředitel společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovenskou republiku.

Uspořádání MasterCard Europe Fóra v Praze bude podpořeno i intenzivní mediální kampaní, která pomůže Prahu prezentovat jako evropské centrum společnosti MasterCard. Forum zástupců členských finančních institucí se koná jednou za dva roky a v posledních několika letech se uskutečnilo například v Mnichově, Cannes či Seville.

O skupině MasterCard International
Společnost MasterCard International má komplexní portfolio známých a široce přijímaných značek platebních karet MasterCard, Cirrus a Maestro. Jako organizace sdružující více než 25 000 finančních institucí pod značkami MasterCard, Cirrus a Maestro poskytuje MasterCard služby malým i velkým podnikům a zákazníkům ve 210 zemích světa. Společnost si udržuje prvenství v kvalitě a inovacích a nabízí širokou škálu platebních řešení v tradičních „kamenných“ obchodech i virtuální sféře. Její ceněná reklamní kampaň Priceless, která v současné době běží ve 45 jazykových mutacích v 96 zemích světa, dává značkám MasterCard skutečně globální dosah. MasterCard je s více než 30 milióny akceptačními místy (včetně 820 000 bankomatů přijímajících karty MasterCard/Ma­estro/Cirrus) nejrozšířenější platební kartou na světě. Za rok 2002 přesáhla hrubá hodnota uskutečněných transakcí 1,14 biliónu dolarů. Další informace o společnosti získáte na jejích webových stránkách na adrese: