Masivní navýšení kapitálu ČSOB Leasing

Praha, 2. 2. 2005 – Základní kapitál společnosti ČSOB Leasing, a.s., byl navýšen o 2,3 mld. na celkovou hodnotu 2,9 mld. Kč. ČSOB Leasing dosáhl tak nejvyšší kapitálové vybavenosti z leasingových společností na českém trhu.

Navýšením kapitálu získává ČSOB Leasing možnost čerpat refinanční prostředky potřebné k leasingovým operacím v plné výši od mateřské společnosti ČSOB a od skupiny KBC Group. Stává se tím méně závislým na refinancování z domácího mezibankovního trhu a především bude méně ovlivňován cenovými výkyvy tržních zdrojů. Toto masivní navýšení kapitálu je pro naši společnost dokladem důvěry mateřské společnosti ČSOB ve vedení ČSOB Leasing, v jeho perspektivu a další rozvoj. Tato kapitálová injekce dokládá rovněž finanční zdraví Skupiny ČSOB. Pro naše zákazníky jsme se stali partnerem s nejvyšším kapitálovým zajištěním na českém leasingovém trhu, který má k dispozici prakticky neomezené finanční zdroje. Pokud k tomuto přičteme tradiční orientaci ČSOB Leasing na individuální potřeby zákazníků, naše společnost se tak stala bezkonkurenčně nejsilnější leasingovou společnosti na trhu, řekl k navýšení základního kapitálu předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. Naše společnost získává tímto kapitálové vybavení na úrovni středně velké banky, dodává Karel Bouček.

Hlavní NEJ ČSOB Leasing

• nejvyšší základní kapitál
  • největší leasingová společnost na českém trhu z hlediska objemu obchodů za poslední zveřejněné období
  • nejvyšší podíl na leasingovém trhu