Martin Kryl se stal členem představenstva BAWAG Bank CZ a.s.

Pan JUDr. Martin Kryl byl jmenován novým členem představenstva, a to s platností od 21.ledna 2008. Bude odpovědný za divizi Osobního bankovnictví, která zahrnuje jak privátní, tak i retailové bankovnictví.

Pan Kryl nahradí paní Ursulu Seifert, která odchází do důchodu. Pan Martin Kryl přichází do BAWAG Bank z OTP Banka Slovensko, a.s., kde zastával funkci člena představenstva a zástupce generálního ředitele. Bankovní zkušenosti sbíral od začátku devadesátých let v Živnostenské bance. Jako člen představenstva byl zde mj. odpovědný za segment retailového bankovnictví a privátního bankovnictví (Private Banking). V letech 2005–2006 vedl český tým konzultantů společnosti Delloite zaměřený na sektor finančních služeb.

JUDr. Martin Kryl působil na Burze cenných papírů Praha jako první předseda její dozorčí rady a později jako předseda dozorčí rady UNIVYC. Od r. 1993 je rozhodcem Burzovního rozhodčího soudu při Burze cenných papírů Praha. Během své kariéry absolvoval řadu odborných stáží a kurzů z oblasti bankovnictví, kapitálových trhů a marketingu v USA, Velké Británii, Německu a Itálii. Jeho přednášková a publikační činnost zahrnuje oblast českého kapitálového trhu, právní úpravy trhu s cennými papíry, správy majetku a privátního bankovnictví, marketingu bankovních služeb a oblast elektronického bankovnictví.

„Mým hlavním úkolem v BAWAG Bank je pokračovat v rozšiřování naší distribuční a prodejní sítě. Těší mne, že mám k dispozici výborný tým manažerů i zkušených osobních bankéřů ve všech pobočkách. Společně se též zaměříme na vývoj nových atraktivních produktů pro segment osobního bankovnictví, a to jak v oblasti úvěrových, tak i depozitních a investičních obchodů. Mým cílem je, aby BAWAG Bank byla klienty vnímána jako banka s vynikajícím osobním přístupem, s prvotřídními produkty a službami“, řekl pan Martin Kryl.

Pan Markus Hermann, předseda představenstva dodává: „Příchodem Martina Kryla se náš manažerský tým rozšířil o zkušeného bankovního odborníka. Je to pro nás další důležitý krok v budování vysoce kvalitní banky na českém trhu..“