Manfred Koller bude od 1. ledna 2003 novým členem představenstva ČMSS, a.s.

Dozorčí rada ČMSS, a.s. na svém zasedání 18. listopadu 2002 jmenovala do funkce člena představenstva největší české stavební spořitelny Manfreda Kollera z německé Bausparkasse Schwäbisch Hall AG.

Manfred Koller se narodil 16.11.1957. Vys­tudoval podnikovou ekonomii na vysoké odborné škole v Heilbronnu, kde se specializoval na marketing a odbyt.

Svou profesionální dráhu spojil s největší evropskou stavební spořitelnou, německou Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, kde působil v celé řadě pozic převážně v úseku marketingu a odbytu. Naposledy působil v pozici vedoucího úseku Servis pro soukromé zákazníky.

V letech 1999 až 2000 byl také externím členem představenstva maďarské stavební spořitelny Fundamenta AG. Od roku 2001 je členem dozorčí rady Bausparkasse Schwäbisch Hall AG.

Manfred Koller se funkce člena představenstva ČMSS ujme dne 1. ledna 2003. V této pozici vystřídá Hanse-Dietera Funkeho, který zde své působení ukončí k 31.12.2002. Hanse-Dietera Funkeho čeká úkol vybudovat stavební spořitelnu v Číně.

Manfred Koller je ženatý a má dvě děti.

ČMSS je největší česká stavební spořitelna. K 31.9.2002 spra­vovala téměř 1,8 milionů platných účtů. Za dobu své existence poskytla již více než 280 tisíc úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů ve výši 37,5 mld. Kč. V prvním ročníku ocenění MasterCard Banka roku 2002 ČMSS získala titul Stavební spořitelna roku 2002.

Od 1. ledna 2003 bude představenstvo ČMSS pracovat ve složení. Ing. Pavel Strnad (předseda představenstva), Walter Böhm (člen představenstva), Dr. Petr Kielar (člen představenstva) a Manfred Koller (člen představenstva).

Praha, 19. listopadu 2002