Manažerské poradenství Consultingu ČS řídí David Viduna

Novým ředitelem oblasti Manažerského poradenství Consultingu České spořitelny se od 18. dubna 2006 stal pan David Viduna, který v této funkci vystřídal pana Marcela Babczynskeho. Oblast Manažerského poradenství se zaměřuje především na řízení rizik, finanční řízení a jeho optimalizaci, zvyšování výkonnosti organizace a na projektové řízení.

Před příchodem do společnosti Consulting ČS pracoval pan Viduna ve funkci ředitele poradenských služeb a jednatele společnosti Vertis Enviromental Finance, která se vyprofilovala jako nejúspěšnější konzultační firma v oblasti emisí CO2 a kjótských mechanismů ve střední Evropě. Před příchodem do Vertisu působil v letech 2002–2004 jako projektový manažer společnosti BTG Central Europe s.r.o., dceři nizozemské konzultační firmy se specializací na životní prostředí. Během doktorátu pracoval na prestižních pracovištích na Univerzitě Jana Gutenberga v Mainzu a na francouzském institutu CNRS v Orleans. Po získání doktorského titulu vedl roční výzkumný projekt počítačového modelování pevných částic na University of Guelph v Kanadě.

David Viduna vystudoval obor fyzikální chemie na Přírodovědecké fakultě UK, kde získal i doktorát za téma počítačových simulací polymerů. Zázemí v oblasti financí získal na US Business School of Prague. David Viduna je ženatý, má dvě děti. K jeho zálibám patří volejbal, historie a hudba.

Consulting České spořitelny, a. s. je poradenská společnost 100% vlastněná Českou spořitelnou, a.s., která je na českém trhu od roku 1995. Představuje poradenskou společnost střední velikosti, která působí na českém a mezinárodním trhu svojí nabídkou specializovaných služeb pro podnikatelské i nepodnikatelské subjekty ze soukromého i veřejného sektoru.