Majitelé eKonta od Raiffeisenbank mohou pomoci třem charitativním organizacím

Majitelé eKonta, kterým Raiffeisenbank každý měsíc za vedení účtu připisuje 10 Kč, mohou tuto částku věnovat na charitativní účely. Banka již zahájila spolupráci se třemi charitativními organizacemi.

Raiffeisenbank zahájila spolupráci se třemi charitativními organizacemi, na jejichž účty mohou klienti poskytnout desetikorunový bonus, který za vedení účtu banka platí svým klientům. Klienti se mohou vzdát tohoto bonusu ve prospěch nadace Konta Bariéry, Českého červeného kříže a sbírkového projektu Pomozte dětem, uvedl ředitel bankovnictví pro soukromé osoby Ondřej Havlík.

Klient, který chce 10 korun zasílaných bankou poukázat na jednu z vybraných organizací, může tuto volbu zrealizovat ve svém internetovém bankovnictví. V záložce nastavení pouze určí, na který charitativní účet má platba chodit – platbu poté banka nebude zasílat na účet klienta, ale přímo na účet vybrané organizace.

Raiffeisenbank se od počátku září stala první bankou, která klientům platí za vedení účtu. Každému majiteli eKonta, který splní podmínky věrnostních výhod Extra nebo Prémium, připisuje každý měsíc na účet 10 korun. Nyní tedy mají klienti možnost tuto částku poskytnout na vybrané charitativní účely. I kdyby tuto možnost využila jen část klientů, dosáhne výsledná částka zaslaná klienty prostřednictvím banky na charitu několika milionů korun ročně, dodal Ondřej Havlík.

Všechny tři vybrané organizace patří mezi nejznámější v České republice. Konto Bariéry za patnáct let činnosti rozdělilo více než 160 miliónů korun, podpořilo tisíce projektů, jejichž hlavním cílem bylo zlepšení života handicapovaných spoluobčanů a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti. Mezi hlavní aktivity Českého červeného kříže patří poskytování sociálních a humanitárních služeb, výuka první pomoci či zajišťování bezpříspěvkového dárcovství krve.

Sbírkový projekt Pomozte dětem, který společně realizují Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Česká televize, podporuje ohrožené a znevýhodněné děti a mládež. Za deset ročníků projektu bylo ze sbírkového konta poskytnuto více než 116 milionů Kč. Tyto peníze přispěly ke zvýšení kvality života přibližně 133 tisíc dětí prostřednictvím 820 ročních projektů nestátních neziskových organizací. NROS je nejvýznamnější českou nadací, která již 15 let svou činností podporuje rozvoj neziskového sektoru v ČR.

eKonto Raiffeisenbank představila na podzim loňského roku a díky věrnostním slevám se účet zařadil mezi nejlevnější na českém trhu. Při splnění podmínek eKonta Prémium klient získá zdarma vedení účtu včetně tří podúčtů v jiných měnách, spořicí účet s úrokem až 3,5 %, přímé bankovnictví, dvě platební karty, vedení kontokorentu, příchozí platby a dva výběry z bankomatu.