LUBOR ŽALMAN JE NOVÝM PŘEDSEDOU PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍM ŘEDITELEM RAIFFEISENBANK

Raiffeisenbank a.s. má nového předsedu představenstva a generálního ředitele. Stal se jím Lubor Žalman.

S účinností od 4. května 2004 se Lubor Žalman stal předsedou představenstva a generálním ředitelem Raiffeisenbank.

Lubor Žalman se celou svou dosavadní kariéru věnoval finančním institucím.

• Kariéru začal v Komerční bance v oblasti finančních trhů a řízení tržních rizik. Naposledy zastával pozici obchodního ředitele divize investičního a mezinárodního bankovnictví.
  • Dále působil jako konzultant v poradenské společnosti McKinsey&Company, se specializací na strategie a jejich implementaci zejména v oblasti retailového bankovnictví a pojišťovnictví. Tuto činnost vykonával pro klienty ve střední a východní Evropě, Rakousku a Belgii.
  • Nakonec pracoval pro Home Credit International, člena skupiny PPF, kde vedl projekt strategie na ruském trhu.

Práce pro Raiffeisenbank je pro mě nesmírně zajímavá díky postavení finanční skupiny Raiffeisen na trzích střední a východní Evropy a Rakouska. Rád bych přispěl k dynamickému rozvoji tím, že naváži na dosavadní úspěchy Raiffeisenbank v České republice a dále posílím její postavení na trhu, uvedl Lubor Žalman při nástupu do funkce.

Lubor Žalman vystudoval fyziku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Je mu 38 let.

V představenstvu Raiffeisenbank již působí Rudolf Rabiňák, Willem B. Hueting, Pierre H. R. Brisse a Martin Bláha.

Čestmír Ondrůšek Raiffeisenbank a.s.