ČMSS vytvořila nový roční rekord v úvěrovém obchodu, Liška je držitelem Zlatého měšce pro nejoblíbenější stavební spořitelnu roku v ČR

Praha, 12. prosince 2006 – Českomoravská stavební spořitelna vytvořila částkou 21,1 miliardy korun nový roční rekord v objemu poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. Jen za poslední čtyři roky dosahuje objem úvěrů na bydlení, které na své záměry využili klienti ČMSS, částky 79 miliard korun. Vynikající výsledky přitom zaznamenává ČMSS také v nových smlouvách o stavebním spoření, v penzijním připojištění a investicích do podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává.

V prestižní anketě Zlatý měšec 2006 veřejnost aktuálně ocenila ČMSS jako nejoblíbenější stavební spořitelnu v České republice. Mezi stavebními spořitelnami prvenství získala již počtvrté a je jediným vítězem této kategorie v historii ankety.

Úvěrový obchod za jedenáct měsíců roku 2006 překročil rekordní hranici 21 miliard korun

V období leden až listopad 2006 poskytla ČMSS klientům na jejich bytové potřeby 65 564 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v celkovém objemu 21,1 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 12,4 procenta.

V listopadu 2006 poskytla Liška překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu vyšším než 1,9 miliardy korun, ve srovnání s listopadem 2005 to představuje nárůst o 15,2 procenta. „K rekordnímu výsledku jsme cíleně směřovali již od prvních měsíců roku. Prosinec tuto skvělou výkonnost nepochybně potvrdí,“ komentuje jedinečnou úvěrovou bilanci člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

Celková cílová částka nových smluv o stavebním spoření uzavřených za jedenáct měsíců roku 2006 přesáhla 69 miliard korun

V meziročním srovnání vykazuje celková cílová částka vysoký nárůst: 12,1 miliardy korun, což je 21,2 procenta. Výše cílové částky uzavíraných smluv přitom vypovídá hodně o budoucích investicích klientů do bydlení.

Počet nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky atakuje hranici 267 tisíc

Za jedenáct měsíců roku 2006 uzavřeli finanční poradci ČMSS celkem 266 898 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Meziroční nárůst představuje 29 529 smluv, tj. 12,4 procenta.

V penzijním připojištění zprostředkovali finanční poradci téměř 69 tisíc smluv a v podílových fondech investice dosahující bezmála 2,4 miliardy korun

Souběžně s úvěrovým obchodem a novými smlouvami o stavebním spoření zdobí bilanci odbytové sítě ČMSS také výborné výsledky v penzijním připojištění a v podílových fondech. Meziroční nárůst počtu uzavřených smluv ČSOB penzijního připojištění dosáhl 13,2 procenta a nárůst investic v podílových fondech, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává, je 64,5 procenta.