Linka Českých aerolinií do Petrohradu slaví 40 let existence

Praha, 2. června 2008: Linka Českých aerolinií z Prahy do Petrohradu oslaví zítra čtyřicáté výročí. Poprvé tehdejší Československé aerolinie letěly do tehdejšího Leningradu 3. června 1968. Staly se tak jednou z prvních zahraničních společností, které přímé lety do Petrohradu nabízely.

V současnosti České aerolinie létají do Petrohradu čtyřikrát týdně z Prahy a jednou týdně z Karlových Varů. Na linky nasazují své nejmodernější letouny Airbus A320 pro 162 cestujících, které trasu z Prahy do Petrohradu uletí za 2:25 hodin.

Vloni využilo spojení do Petrohradu více než 52 000 cestujících, což byl meziroční nárůst o dvě procenta. Na růstu se podílelo zavedení nového letu mezi Petrohradem a Karlovými Vary, který od 30. června loňského roku spojuje tato dvě města jednou týdně. Mezi Prahou a Petrohradem uskutečnily v roce 2007 České aerolinie 232 letů a mezi Petrohradem a Karlovými Vary dalších 27 letů.