Libor Pergl novým výkonným ředitelem pro obchod a marketing PFČP

Novým výkonným ředitelem pro obchod a marketing Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP), leadera na českém trhu penzijních fondů, se s účinností od 15. 10. 2007 stal Libor Pergl. Doposud zastával pozici ředitele prodeje a distribuce se zodpovědností za rozvoj sítě regionálních zástupců. Ve funkci nahradil Pavla Němce, který se rozhodl pokračovat ve své kariéře v jiné společnosti a po vzájemné dohodě PFČP v polovině října opustil.

Libor Pergl

„Penzijní fond České pojišťovny má za sebou úspěšné roky, spravuje účty více než milionu individuálních klientů a smlouvy tisíců zaměstnavatelů. To je potenciál, který je třeba využít a nadále posilovat pozici nejsilnějšího fondu na trhu, což bude hlavním úkolem Libora Pergla,“ uvedl na adresu nového výkonného ředitele pro obchod a marketing PFČP Ivo Foltýn, generální ředitel fondu. „Rád bych mu popřál hodně energie, nápadů a inspirace pro jeho novou pozici“, doplnil Foltýn.

„Na trhu stále existují segmenty, které nejsou zcela obsazené. Jde zejména o mladé klienty či malé a střední firmy, na které se chceme v nadcházejícím období zaměřit především,“ upřesňuje záměry PFČP Libor Pergl.

Libor Pergl vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor Mezinárodní obchod a MBA program na DePaul University v Chicagu. Do Penzijního fondu České pojišťovny nastoupil v roce 2003 jako manažer obchodu. Další zkušenosti získal jako vedoucí obchodního oddělení a ředitel prodeje a distribuce PFČP interní sítí České pojišťovny.

Liborovi Perglovi je 31 let, je ženatý a má tříletou dceru. Mezi jeho hlavní záliby patří lyžování a cestování na vlastní pěst.