Levnější ropa snižuje ceny kratších dálkových letů

/Praha, 12.1.2007/ - Britská letecká společnost British Airways reaguje na klesající ceny ropy snížením palivových příplatků na dálkových letech do devíti hodin. Snížení přichází v době, kdy čeští zákazníci mohou na stránce ba.com zakoupit výhodné letenky v rámci novoroční nabídky.

Snížení palivových příplatků se týká dálkových letů s dobou trvání pod devět hodin. Cena příplatků klesne z současných 45 na 37 euro. U krátkých a dálkových letů delších než devět hodin zůstávají poplatky zachovány v původní výši. Krátké, evropské, lety mají i nadále palivový příplatek 12 a dálkové delší než 9 hodin 45 euro. Tyto částky již zahrnují také pojištění a bezpečnostní poplatek.

„Cena ropy se v posledních týdnech snížila. Chceme, aby z této změny profitovali naši zákazníci,“ vysvětluje obchodní ředitel společnosti British Airways, Robert Boyle.

„I přes aktuální snížení ceny ropy pro nás představuje tato položka nadále velkou zátěž,“ dodává Robert Boyle.

Letenky jsou v lednu výhodné nejen kvůli nižší ceně ropy. Do 15. ledna nabízí britská letecká společnost také výhodnou novoroční nabídku cen dálkových letů. Více informací o této akci naleznete na internetové stránce www.ba.com.