„Letní univerzita Danubia“ skupiny Erste Bank: Hospodářské semináře, praktické workshopy a networking ve střední a východní Evropě

Erste Bank a Vídeňská ekonomická univerzita (Vienna University of Economics and Business Administration) zvou letos již poosmé studenty ekonomických oborů z Rakouska, Chorvatska, Rumunska, Srbska, Slovenska, České republiky, Maďarska a poprvé také z Ukrajiny k účasti na „Letní univerzitě Danubia“. Program, věnovaný tématům řízení lidských zdrojů a finanční služ-by, bude celý červenec na turné po střední a východní Evropě.

Spolu s expanzí společnosti Erste Bank do mezitím již osmi evropských zemí s více než 16 miliony klientů expan-duje také síť „Letní univerzity Danubia“. V letošním roce je tak v programu poprvé zastoupena Ukrajina, a to uni-verzitou Kiewer Vadym Hetman Kyiv National Economics University. Tam také 29. června odstartuje program, který bude následně celé čtyři týdny hostovat na špičkových středoevropských univerzitách. Kromě Kyjevské ekonomické univerzity navštíví program Danubia 2008 také ekonomické univerzity v Bukurešti, v Bratislavě, v Praze a ve Vídni. Bělehrad, Záhřeb a Budapešť budou podle rotačního principu hrát roli hostitele v roce 2009.

V rámci této „mobilní“ letní univerzity mají účastníci po celý měsíc příležitost nejen prohloubit své odborné znalosti a dokázat své schopnosti ve workshopech vedených odborníky z Erste Bank, ale také se zblízka seznámit s pěti zeměmi (Ukrajina, Rumunsko, Slovensko, Česká republika a Rakousko) a jejich kulturou. V roce 2008 jsou stani-cemi letní univerzity „Danubia“ města Kyjev, Bukurešť, Bratislava, Praha a Vídeň. „Perfektní kombinace vzdělávání, cestování a kultury; úžasná zkušenost, na kterou nikdy nezapomenu,“ říká absolventka Letní univerzity Danubia roku 2007.

Kromě akademického programu, prezentovaného erudovanými hospodářskými experty z partnerských univerzit, nabízí „Letní univerzita Danubia“ studentům tématicky sladěné, prakticky orientované workshopy s odborníky z Erste Bank. Na všech zastávkách univerzitního turné navštíví účastníci místní dceřiné společnosti Erste Bank a mohou tak získat praktické znalosti přímo od bankovních odborníků. Nedílnou součástí Letní univerzity Danubia bude rozsáhlý kulturní program a nabídky na využití volného času, které vyvrcholí 29. července závěrečnou ce-remonií ve Vídni.

Letní univerzity Danubia 2008 skupiny Erste Bank se mohou zúčastnit studenti osmi partnerských univerzit, kteří prokáží pokročilé znalosti v oblastech řízení lidských zdrojů nebo finanční služby. Výuka probíhá v angličtině, přihlášku je nutno podat nejpozději do 11. dubna. Veškeré informace a podklady k přihláškám jsou k dispozici i ke stažení na internetové adrese http://danubia.wu-wien.ac.at/.