Letiště Praha získalo právo pořádat prestižní mezinárodní konferenci Routes Europe

Letiště Praha získalo pořadatelství 4. ročníku prestižní konference Regional Europe Route Development Forum. Ve dnech 16. – 19. května 2009 tak bude dějištěm největší události v Evropě v oboru plánování rozvoje letecké dopravy. Předpokládá se účast více než 600 odborníků z leteckých společností a mezinárodních i regionálních letišť.

13. května 2008 bylo Letiště Praha v portugalském Portu, kde se konal letošní ročník konference Regional Europe Route Development Forum, oficiálně představeno jako hostitel této akce pro rok 2009. Stanislav Zeman, ředitel Marketingu a leteckého obchodu Správy Letiště Praha převzal od organizátorů konference čestnou trofej určenou pro vítěze tendru na pořadatelství v příštím roce.

Správa Letiště Praha ve spolupráci s partnerskými subjekty úspěšně završila svoji kandidaturu a v nejbližších dnech zahájí intenzivní přípravy na realizaci projektu. Záštitu nad akcí převezme Ministerstvo dopravy České Republiky, podporu zajistí také hlavní město Praha. Slavnostní gala večer pro účastníky konference, který se stane jedinečnou příležitostí pro propagaci Prahy a České republiky odborníkům na cestovní ruch, podpoří agentura CzechTourism. Cestovní kancelář Čedok, a.s., jež má bohaté zkušenosti v oblasti kongresové turistiky, zajistí delegátům dopravu, ubytování a exkurze. Místem konání konference se stanou prostory pražského hotelu Hilton.

Možnost hostit událost podobného významu je pro Letiště Praha velkou příležitostí k prezentaci jeho infrastruktury, nabídky služeb a potenciálu k dalšímu rozvoji, ale i k představení Prahy a České republiky jako jedné z nejatraktiv­nějších destinací v Evropě. Od svého vzniku v roce 2006 se Regional Europe Route Development Forum stalo mimořádně efektivním prostorem pro setkání zástupců leteckých společností s reprezentanty evropských letišť, kde lze na jednom místě a v krátkém čase projednat klíčové otázky spojené se zavedením nových leteckých spojení, rozšířením provozu a aktivním vyhledávání nových příležitostí v oboru. Tato akce je velkým přínosem pro všechny její účastníky, což dokládá pokračující nárůst počtu delegátů. V letošním roce jejich počet dosáhl více než 500 a příští rok již překročí 600.