Letadlo Českých aerolinií se vypraví k mysu Horn

Letadlo Českých aerolinií se v pátek 5. ledna vypraví do Ohňové země. Přistávat bude téměř až u legendárního mysu Horn na letišti Punta Arenas. Charterový let ČSA bude přepravovat klienty německé cestovní kanceláře na expedici do Antarktidy. Letiště Punta Arenas je jedním z nejvzdálenějších cílů, kam se v dosavadní historii letadla ČSA dostala.

Letadlo ČSA Airbus A310 bude mít cestou do Ohňové země dvě mezipřistání a to v senegalském Dakaru a argentinském Buenos Aires.

Turisty čeká 21denní cesta po Patagonii a Ohňové zemi s návštěvou nejjižnějšího výběžku Jižní Ameriky mysu Horn. Zaoceánskou lodí se pak turisté přepraví na Antarktidu, kde je čeká bizardní krajina antarktického léta. Cestou z Antarktidy navštíví také Falklandské ostrovy. Těšit se mohou na obří kolonie tučňáků, ale také na rypouše sloní, racky, albatrosy a další faunu typickou pro tuto exotickou oblast. Návštěva Antarktidy není ani v dnešní moderní době samozřejmostí.

Kromě tohoto exotického letu téměř k hranici jižního polárního kruhu, přistávala nedávno letadla Airbus A321 Českých aerolinií naopak na severním polárním kruhu ve finském Rovaniemi. Zahraniční cestovní kanceláře jsou stále častějšími klienty Českých aerolinií. Chartery si také stále častěji objednávají firmy i mimo oblast cestovního ruchu z celého světa.

Pro české cestovní kanceláře letos v zimě ČSA létají seriál pravidelných letů do turisticky zajímavých oblastí jako je kubánské Varadero, venezuelský ostrov La Isla Margarita, Punta Cana či La Romana v Dominikánské republice. Z bližších cílů patří v zimě k nejžádanějším Egypt a Kanárské ostrovy.

Charterové lety jsou nejrychleji rostoucí oblastí ČSA. Jen za prvních 11 měsíců roku 2006 se počet přepravených klientů na charterových letech zvýšil meziročně o téměř deset procent na 760 000.