LeasePlan upevňuje svou pozici na francouzském trhu

Společnost LeasePlan Corporation N.V. a její pobočka LeasePlan France S.A.S. (LPFR) oznámily, že dosáhly dohody se společností Mercedes-Benz Financial Services S.A. o odkupu její pobočky Daimler Chrysler Fleet Management France S.A.S., která zde působí pod značkou DCS Fleet. Hlavní činnost DCS Fleet spočívá v operativním leasingu a v současné době spravuje vozový park o velikosti přibližně 20.000 vozů. Touto akvizicí si LPFR upevní svou pozici jednoho z nejvýznamnějších hráčů na francouzském trhu operativního leasingu s počtem vozů ve správě přesahujícím 100.000 kusů. LeasePlan je evropské číslo 1 ve správě vozových parků.

Připraveni k růstu

Bart Beckers, generální ředitel LPFR, je avizovaným nákupem potěšen: „Získáním společnosti DCS Fleet zároveň získáme atraktivní portfolio zákazníku a skvělou expertízu profesionální společnosti, která doplní nabídku služeb a orientaci na klienta v rámci skupiny LeasePlan. Tato akvizice významně zlepšuje naši tržní pozici a postavení na silně konkurenčním francouzském trhu a přispěje k naší snaze orientovat se na udržitelný a ziskový růst.“

Akvizice bude pokračovat po schválení francouzských antimonopolních úřadů a Nizozemské centrální banky. Společnosti očekávají dokončení transakce ve druhém čtvrtletí roku 2008.