LBBW Bank šetří klientům čas - zrychluje elektronický platební styk

[Tisková zpráva] LBBW Bank v rámci zkvalitňování svých služeb prodlužuje od 1. 1. 2012 časové uzávěrky pro odchozí elektronické platby.

Banka výrazně prodloužila dobu, do kdy může být standardní domácí elektronický platební příkaz podán, aby jej příjemce obdržel ihned následující pracovní den.

Jako novoroční dárek připravila banka pro své klienty vylepšení elektronického platebního styku. LBBW Bank CZ výrazně prodlužuje časové uzávěrky, pro tuzemské i zahraniční příkazy zaslané elektronicky.

Nejvíce banka zkrátila lhůty pro provedení standardních tuzemských plateb přijatých elektronicky – klienti mohou podat platební příkaz nově až do půlnoci s jistotou, že jejich platbu obdrží příjemce nejpozději následující pracovní den. Jedná se o nadstandardní službu na českém bankovním trhu. Oproti dosavadní praxi banky jde o zkrácení o jeden pracovní den.  LBBW Bank CZ provádí průzkumy spokojenosti svých klientů a vychází vstříc jejich požadavkům.

„LBBW Bank CZ reaguje na požadavky svých klientů a neustále se snaží zvyšovat jejich komfort a spokojenost. Věřím, že zrychlení servisu provádění plateb přispěje k dalšímu růstu spokojenosti s našimi službami“ uvedl Pavel Sedláček, ředitel divize Operations LBBW Bank CZ.

Přehled změn pro internetové a elektronické bankovnictví

•    Domácí odchozí platby přijaté elektronicky

1. standardní platba přijatá do 24:00 hod (původně do 16:00 hod)

– příjemce obdrží platbu nejpozději následující pracovní den

2. expresní úhrada přijatá v pracovní den do 12:00 hod

(původně do 11:00 hod)

– příjemce obdrží platbu tentýž den

•    Zahraniční odchozí platby přijaté elektronicky

1. standardní EUR platba v rámci Evropského společenství    přijatá

v pracovní den do 15:00 hod (původně do 14:00 hod)

– příjemce obdrží následující pracovní den

2. ostatní standardní platby přijaté v pracovní den do 15:00 hod

(původně do 14:00 hod)

– banka příjemce obdrží platbu obvykle za dva pracovní dny

3. expresní úhrada přijatá v pracovní den do 11:00 hod

(původně do 10:00 hod)

– banka příjemce obdrží tentýž pracovní den

Podrobnější informace naleznete na www.lbbw.cz v dokumentu:

Podmínky pro provádění platebního styku LBBW Bank CZ a.s. platné od 1. 1. 2012, nebo v kterékoliv pobočce LBBW Bank.