LBBW Bank přednášela na Německé škole v Praze

[Tisková zpráva] V rámci dlouhodobé spolupráce LBBW Bank a Německé školy v Praze proběhla v prostorách školy odborná přednáška Dirka Reineckera, ředitele divize Market Management LBBW Bank, pro studenty školy a hosty.

Přednáška D. Reineckera byla určena zejména pro studenty maturitního a předmaturitního ročníku, ale také pro pozvané hosty. Odborná přednáška a diskuse byla zaměřena především na otázky finanční krize v Evropě, její důsledky a vlivy a také na přijatá opatření. Dirk Reinecker vysvětlil např. obecnou definici krize a proč se říká evropská krize, či co znamená pojem PIGS. Nabídl také studentům širší pohled na problémy Španělska a Řecka, rozebral vliv na bankovní sektor v případě státního bankrotu a popsal takzvaný „záchranný deštník“.

„Jsem velice rád, že se mi jako zástupci LBBW Bank naskytla možnost  vést diskuzi se studenty a představiteli školy. Zájem publika, jeho reakce a komunikativnost mě pozitivně překvapily, obzvláště když se jedná o téma, se kterým se EU potýká již několik let a které ji bude ještě dlouhou dobu zaměstnávat. Podle mého názoru jsou podobné aktivity přínosné nejen pro studenty, ale i pro nás, bankéře, nabízí nám totiž užitečnou reflexi.“ doplnil Dirk Reinecker, ředitel divize Market Management LBBW Bank.