LBBW Bank motivuje zaměstnance

[Tisková zpráva] V rámci Sales Power Meetingu 2010, který se konal 27. 2. 2010 v Choceradech proběhla také přednáška a speciální trénink na téma překonávání překážek aneb „Každý máme svůj Everest“. Motivační přednášku vedl zkušený kouč David Fojtík. Svůj honorář věnoval na charitativní účely – Základní škole a Dětskému domovu Prostějov.

Ve své motivační přednášce David Fojtík vychází ze svých sportovních zkušeností, například ze zdolání Mt. Everestu či sjíždění himalájské osmitisícovky Dhaulagiri, a velmi osobitě porovnává business versus sport a překonávání překážek. Hlavním mottem při překonávání všech překážek je motivace, odhodlání nikdy se nevzdat a umět nést zodpovědnost a rizika.

„Tento netradiční pohled na svět tvrdého byznysu v porovnání se sportem je vlastně velmi jasný a pochopitelný. Jen se to musí umět správně podat!“ ocenil přednášku a její motivační přínos pro pracovníky LBBW Bank Henrik Pregel, člen představenstva odpovědný za Individuální bankovnictví.

David Fojtík je ředitelem a spoluzakladatelem vzdělávací firmy pro dospělé Develor. Bohaté zkušenosti a praxi získal v oblasti financí a marketingu jak v ČR, tak také v zahraničí. Je absolventem PF UK a VŠE v Praze, studoval rovněž na University of Minnesota a University of San Francisco. Mezi jeho záliby patří cyklistika, horolezectví a lyžování. V roce 2006 se mu povedlo zdolat bez kyslíku Mt. Everest a v loňském roce sjel na lyžích himalájskou osmitisícovku Dhaulagiri.

„V květnu 2006 se mi podařilo bez pomoci výškových šerpů a umělého kyslíku vylézt severozápadní hranou na Mt. Everest. Zpočátku mě nenapadlo hledat mezi výstupem a manažerskou praxí nějaké paralely, nicméně pozitivní odezva ze strany kolegů a množství přednášek pro klienty z korporátní sféry mě donutily k malé sebereflexi a formulaci některých myšlenek,“ zdůvodnil téma přednášky David Fojtík.