Laurent Goutard zvolen do Řídícího výboru skupiny Société Générale

Předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Laurent Goutard byl jmenován do Řídícího výboru skupiny Société Générale. Tento krok odráží význam, který skupina Komerční banky v rámci Société Générale zaujímá.

Řídící výbor skupiny Société Générale projednává strategii a další otázky obecného zájmu skupiny a má 46 členů. Společně s Laurentem Goutardem bylo do Řídícího výboru jmenováno dalších 12 nových členů.

„Rozšířený Řídící výbor přizpůsobí podobu řídících orgánů stávající organizační struktuře a velikosti skupiny a zvýší provozní účinnost banky a plnění její strategie zaměřené na růst ziskovosti,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Société Générale Daniel Bouton.

Laurent Goutard se narodil v roce 1961. Absolvoval Institut politických studií v Paříži (Science-Po Paris) a universitu Paris-Dauphine. V Société Générale působí od roku 1986. Od zahájení své kariéry až do roku 1993 působil v generální inspekci SG. V letech 1993–1998 se v řídích funkcích ve francouzské distribuční síti věnoval velkým podnikům a v roce 1998 byl jmenován generálním ředitelem Société Générale Marocaine de Banques, dceřiné společnosti Société Générale v Maroku. Posléze se stal předsedou představenstva této společnosti a v této funkci působil až do června 2004. Laurent Goutard působí v KB od září 2004, kdy se stal místopředsedou představenstva a náměstkem generálního ředitele. V říjnu 2005 byl zvolen generálním ředitelem a předsedou představenstva KB.