Kypr – druhý nejvykonnější akciový trh na světě!

Ne každému se podaří nahlédnout do křišťálové koule a správně přečíst budoucnost. Společnosi SFM Group a fondy WIOF byli úspěšní. Smělý nápad, otevřít jako první na světě fond orientovaný přímo na kyperský trh, se vyplatil!

Dle každoročního srovnání výkonnosti akciových trhů, vydávaného společností Thomson Financial, udělal největší radost investorům peruánský trh, který zajistil návratnost na úrovni 182%. V těsném závěsu se na druhé pozici umístil kyperským akciovým trh s roční výkonností 152%.

Najít na českém trhu investiční produkt, umožňující přímé investice do Peru, je poměrně tvrdý oříšek. Ovšem uspokojit výkonnostně orientované investory může produkt z rodiny fondů WIOF, který jim umožní přímou investici na kyperský akciový trh. Z důvodu nižší tržní kapitalizace kyperského trhu manažer fondu WIOF Greece-Cyprus Opportunities Fund, správsovská společnost kyperské Laiki Bank, využívá širšího investičního záběru a do portfolia vybírá i tituly z řeckého kapitálového trhu. Od svého otevření, 1.4.2006, do konce roku 2006 nabídl fond výkonnost přes 52%, přepočtená výkonnost za celý rok 2006 je na úrovni 93%.

Výkonnosti jsou kalkulovány v USD. Bližší informace a aktuální údaje o fondech WIOF naleznete na www.wiof.cz.