KPMG Česká republika získala dva odborníky na forenzní služby

Jimmy Helm nedávno nastoupil do KPMG a stal se partnerem oddělení forenzních služeb KPMG pro střední a východní Evropu. Oddělení řídí z pražské kanceláře KPMG Česká republika. Má více než patnáctileté zkušenosti v oblasti prevence, odhalování a vyšetřování podvodů a korupce, přičemž v posledních šesti letech působil v České republice a střední Evropě.

Před nástupem do KPMG v letech 2000 až 2005 vedl oddělení forenzních služeb Deloitte v České republice a střední Evropě. Dříve zastával pozici vrchního státního zástupce v úřadu ředitele státního zastupitelství v Jihoafrické republice a specializoval se na stíhání zvlášť závažných podvodů. Svou kariéru ve forenzním auditu zahájil v roce 1994 jako senior manažer u Ernst & Young, kde vybudoval skupinu pro vyšetřování podvodů.

Přináší s sebou bohaté zkušenosti v oblasti prevence, odhalování a vyšetřování podvodů i jiných protiprávních jednání v České republice, a to především ve veřejné správě, výrobních podnicích, nápojovém průmyslu a telekomunikacích. Specializuje se na řízení rizik souvisejících s podvody, navrhování a zavádění kontrol proti podvodům, forenzní vyšetřování a forenzní technologie.

Oldřich Šulák, odborník na forenzní služby

Oldřich Šulák nedávno nastoupil do skupiny forenzních služeb v pražské kanceláři společnosti KPMG Česká republika. Má desetiletou zkušenost v oblasti prevence, odhalování a vyšetřování trestné činnosti v České republice. V poslední době se zaměřuje na řízení rizik souvisejících s podvody. Má rozsáhlé zkušenosti z odvětví finančních služeb, a to s vyšetřováním i prevencí podvodů a zneužívání postavení.

Dříve působil jako policejní vyšetřovatel závažné hospodářské trestné činnosti. V roce 2001 nastoupil do oddělení forenzních služeb Deloitte Česká republika a specializoval se na vyšetřování podvodů a zneužívání postavení. V roce 2003 se stal manažerem pro řízení rizik souvisejících s podvody ve společnosti Citibank. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Policejní akademie České republiky.