Kooperativa získala neživotní pojištění Pojišťovny ČS 2. ledna 2004

S platností od 2. ledna 2004 schválilo Ministerstvo financí ČR převod pojistných smluv Pojišťovny ČS v oblasti neživotního pojištění na Kooperativu. Od tohoto data se tedy Kooperativa stává majitelem neživotní části podniku Pojišťovny ČS a také pojistitelem téměř 640 000 nových klientů. „Převod klientů v tomto měřítku je na českém pojistném trhu ojedinělý a je pro Kooperativu velkou výzvou. Máme však všechny předpoklady, abychom vše úspěšně zvládli, aby naši noví i stávající klienti byli naprosto spokojeni,“ uvedl k transakci ředitel komunikace a marketingu Kooperativy Martin Diviš. „V této fázi bychom zejména chtěli naše nové klienty ubezpečit, že všechna jejich pojištění běží dál podle původních podmínek a že o všem budou včas informováni osobním dopisem," zdůraznil. Veškeré dotazy k transakci zodpoví také bezplatná zelená linka Kooperativy 800 105 105 a informace je možné také získat na internetové adrese www.koop.cz.

Kooperativa tak od 2. ledna letošního roku převzala veškeré závazky, které ze smluvního vztahu mezi klientem a Pojišťovnou České spořitelny vyplývaly. Dalším krokem strategické dohody s Finanční skupinou České spořitelny bude prodej neživotních pojištění Kooperativy v distribuční síti České spořitelny. Strategická spolupráce těchto dvou silných finančních institucí přinese přidanou hodnotu klientům obou uskupení v podobě široké škály kvalitních pojistných i bankovních služeb a produktů, doplnil Diviš.