Kooperativa se stane majitelem neživotní části Pojišťovny ČS po 1. lednu 2004

Strategická spolupráce mezi Finanční skupinou ČS a Kooperativou zahájena.

Zástupci Finanční skupiny České spořitelny a Kooperativa pojišťovny podepsali Smlouvu o prodeji neživotní části podniku společnosti Pojišťovna ČS a Smlouvu o strategické spolupráci mezi Českou spořitelnou a Kooperativa pojišťovnou.

Smlouva, podle níž se majitelem neživotní části Pojišťovny České spořitelny, a.s., stane Kooperativa, pojišťovna, a.s., by měla vstoupit v platnost počátkem roku 2004, poté co transakci schválí Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění na Ministerstvu financí ČR.

Transakce mezi Finanční skupinou České spořitelny a Kooperativou je největší operací tohoto druhu na českém trhu. Jejím výsledkem bude rozšíření kvality a dostupnosti finančních služeb pro klienty obou institucí. Vzhledem k rozsahu transakce nejde pouze o klienty, ale také o převod části našich zaměstnanců. Ti jsou a budou i nadále partnery a kontaktními osobami vůči klientům Pojišťovny ČS, komentoval transakci Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny ČS.

Velmi nás těší důvěra Pojišťovny České spořitelny a jejích akcionářů. Věříme, že si zasloužíme i důvěru našich nových klientů. Kooperativa je univerzální pojišťovnou a úspěšně rozvíjí nejen oblast životního, ale i neživotního pojištění, uvedl předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Vladimír Mráz.

Finanční skupina České spořitelny zvolila pro služby banko-pojištění model, který uplatňuje úspěšně skupina Erste Bank, jejímž je Česká spořitelna členem, i v dalších zemích střední Evropy. Strategická spolupráce se silnou pojišťovnou přinese přidanou hodnotu klientům obou uskupení v podobě široké škály kvalitních pojistných i bankovních služeb a produktů, doplnil člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny Martin Škopek.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí České spořitelny, a.s.

Martin Diviš
Tiskový mluvčí Kooperativy, a.s.