Kontokorent je nejoblíbenější úvěrový produkt

Neustálý nárůst zájmu ze strany klientů pociťuje Poštovní spořitelna především v oblasti úvěrových produktů. Nejoblíbenější a nejprogresivnějším z nich zůstává i přes širokou nabídku stále kontokorentní úvěr. Měsíčně jich Poštovní spořitelna založí několik tisíc kusů. V současné době využívá možnosti přístupu k penězům i v okamžiku, kdy jsou jejich vlastní prostředky vyčerpány, zhruba 20% klientů Poštovní spořitelny To znamená o celých 7% více v porovnání s počátkem roku 2002.

Poštovní spořitelna se rozhodla cestu k těmto „prostředkům navíc“ svým klientům co nejvíce usnadnit. V první řadě stanovila minimální úvěrový rámec ve výši 2 000 Kč, který umožňuje pořízení tohoto produktu téměř každému. Většina bank nabízí kontokorentní úvěry až od částek podstatně vyšších, např. 10 000, na které někteří z našich klientů nedosáhli, proto jsme se rozhodli úvěrový rámec stanovit na minimum vhodné třeba i pro studenty nebo seniory, vysvětluje tento krok ředitelka Poštovní spořitelny Vlasta Dolanská.

Kromě přívětivého úvěrového rámce nyní Poštovní spořitelna navíc nabízí také poplatkové prázdniny. Klient, který si tuto službu pořídí během měsíce září ušetří jednorázový poplatek 200,– Kč za její zřízení, které může provést na kterékoliv poště či pobočce Poštovní spořitelny.

Ing. Daniela Krůtová
komunikace Skupiny ČSOB