Kontokorent Flexikredit od GE Capital Bank využívá již více než 211 tisíc klientů

Počet otevřených kontokorentních úvěrů Flexikredit u GE Capital Bank dosáhl ke konci října výše 211 700, což představuje 12%. nárůst oproti konci loňského roku. Celkový úvěrový rámec dosahuje již 3,5 mld. Kč. Tato čísla ukazují velkou oblibu, kterou si Flexikredit mezi zákazníky získal.

V současnosti mají klienti otevřený kontokorentní úvěr Flexikredit u 40 % všech běžných účtů. Celkový povolený rámec představuje 3,5 miliardy, průměrný kontokorent tedy dosahuje výše 16 500 Kč.

Celková čerpaná částka se v průběhu měsíce pohybuje v rozmezí 1,0 až 1,5 miliardy Kč. Průměrná čerpaná částka představuje přibližně 5 až 7 tisíc Kč.

Klienti si oblíbili kontokorentní úvěr především pro jeho flexibilitu. Používají ho zejména jako finanční rezervu pro zajištění svých běžných měsíčních výdajů. Poznáme to především okolo sedmého.dne v měsíci (tj. před výplatami), kdy objem čerpaných Flexikreditů dosahuje nejvyšších hodnot, řekla produktová manažerka kontokorentu Flexikredit Veronika Karlišová. Víme také, že polovina klientů, kteří si Flexikredit zřizují, dopředu nezvažuje, k jakému účelu tyto finance využije. To je také rozdíl oproti jiným typům úvěrů, dodala Veronika Karlišová.

Zájem o Flexikredit je součástí současné vlny rostoucího zájmu o půjčky. V porovnání s rokem 2000 stoupl počet klientů využívajících tento produkt v GE Capital Bank téměř na desetinásobek.