KONFERENCE "EFEKTIVNÍ VZTAHY S INVESTORY"

Tisková zpráva burzy č. 125 z 29. listopadu 2001

Ve středu 5. prosince se v pražském hotelu Marriott uskuteční konference na téma „Efektivní vztahy s investory“. Na akci, která se koná ve spolupráci Burzy cenných papírů Praha, a.s., programu Partners for Financial Stability a USAID vystoupí přední evropské kapacity v oblasti Investor Relations. „Hlavním cílem burzy, jako organizátora konference, je cestou vzdělávání v této oblasti přilákat další investory na český kapitálový trh,“ říká zástupce burzy.

Generálním partnerem konference je společnost ČESKÝ TELECOM, hlavním mediálním partnerem je týdeník EKONOM.

Konferenci zahájí předseda burzovní komory George Jedlička. V dopoledním bloku si účastníci vyslechnou příspěvek ředitele programu Partners for Financial Stability, Geoffrey Mazulla nazvaný „Vztahy s investory střední a východní Evropy: Vývoj v letech 1991 2001“. Jelly Benner-Heinacher, ředitelka německé asociace akcionářů DSW, se zaměří na „Vztahy s investory v Německu v letech 1991–2001“. V tomto bloku dále vystoupí Přemysl Klíma, generální ředitel Českého Telecomu, s příspěvkem nazvaným „Praxe vztahů s investory“. Dopolední část uzavře Jacek Sobczak, ředitel společnosti Digital Strategies z Varšavy, vystoupením „Praxe vztahů s investory u společností kotovaných na varšavské burze“.

Odpolední program zahájí ředitel společnosti Institutional Shareholder Services z Londýna, David Dando s příspěvkem „Jak odpovídat na informační požadavky institucionálních investorů“.

Odpolední diskuse formou kulatého stolu na téma „Efektivní vztahy s investory jako předpoklad růstu kapitálu“ se zúčastní František Jakub, předseda Komise pro cenné papíry, Petr Zapletal, předseda představenstva UNIS, a Pavel Hollmann, generální tajemník Burzy cenných papírů Praha, a.s., který konferenci rovněž zakončí.

Středeční konference pražské burzy je jednou z řady konferencí k této problematice, které se budou konat ve spolupráci s programem Partners for Financial Stability i v dalších městech Evropy.

Bližší informace o plánované konferenci získáte na stránkách burzy www.pse.cz. Zájemci o účast na konferenci se mohou registrovat na tel. č. 02/2183 2207, případně faxem 02/2183 3036 nebo e-mailem: hamouzova@pse.cz.

Vladimír Ezr
Burza cenných papírů Praha, a.s.