Koncept „Správy hodnot klientů“ přinesl za jediný měsíc další miliardu Kč do ČSOB Zajištěných fondů

Koncept „Správy hodnot“, založený na bezplatném poradenství, jak nejlépe hospodařit s osobními a rodinnými financemi, se projevuje značným přílivem úspor pod správu největší banky v zemi, ČSOB. Během září a října, kdy se obecně obrací pozornost od zážitků z dovolených k osobním financím, vložili drobní klienti do ČSOB Zajištěných fondů bezmála miliardu korun. ČSOB tak ohlásila nová maxima zájmu o investice, které střadatelům omezují rizika při poklesech finančních trhů.

Tři upisované fondy – ČSOB Světový Click+ 13 (denominovaný v korunách), ČSOB Světový Click+ EUR 2 (denominovaný v eurech) a ČSOB Světový Click+ USD 3 (denominovaný v dolarech) si připsaly rovných 611 milionů za jeden měsíc upisovacího období. Další zajištěný fond – ČSOB Světový Strom 2, upisovaný od poloviny října, pak přispěl k celkovému přílivu 985 milionů korun pod správu ČSOB v období do 1. listopadu 2004.

Trh osvědčuje dvě věci, uvádí Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB. I při rostoucím zadlužování domácností stále existuje značný sklon a i potenciál k úsporám. A lidé už opravdu začínají chápat, že realita přinášející nepřeberně životních příležitostí, vyžaduje odlišně než dřív spravovat osobní finance. Do této potřeby jsme se naším konceptem správy hodnot klientůdobře trefili, dodává.

Ze tří „řadových“ fondů byl podle předpokladů největší zájem o ČSOB Světový Click+ 13. Tento fond, jehož doba trvání je 5 let a 5 měsíců a je určen spíše konzervativním investorům, si připsal 286 milionů korun. Téměř shodné sympatie pak investoři projevili oběma cizoměnovým fondům. ČSOB Světový Click+ EUR 2 nashromáždil v přepočtu 176 milionů a ČSOB Světový Click+ USD 3 pak 149 milionů korun. Ověřili jsme si, že série Click+ je pro investory stále velice přitažlivá. Přes 600 milionů za měsíc hovoří za vše, dodal Jan BartaČSOB Asset Managementu. ČSOB Světový Strom 2 si stále drží průměrný denní přírůstek kolem 25 milionů korun, dodal. Bude se upisovat až do konce listopadu, podle Barty má tak šanci dosáhnout naprosto rekordního objemu vložených prostředků.